Eksjö Stadsfest 2023

Eksjö Stadsfest 2021 genomfördes på annorlunda vis där vi fick begränsa antal besökare till 500 personer per sittning, vi hade 4 artister och ett förband som uppträdde var för sig per sittning.

Stadsfesten är tillbaka som vanligt 2022 och kommer anordnas den 26-27 augusti och vi kommer att tillbringa året fram till dess med att sätta ihop en hejdundrandes stadsfest till er. Så håll utkik efter uppdateringar i sociala medier och på vår hemsida.

25-26

Augusti

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Bokade artister till Eksjö Stadsfest 2022

Anders Bagge

Anders Bagge

Med sin Bigger Than The Universe må Anders Bagge ha slutat på en andra plats i Melodifestivalen 2022, men han kammade hem flest tittarröster så han blev vinnaren av såväl folkets röster som deras hjärtan.

Read More

Atomic Swing

Atomic Swing

Spela låten ”Stone me into the Groove” och alla känner till den välbekanta inledningen och får vibbar av nostalgi!

Read More

Bite Down

Bite Down

Jönköpingsbandet Bite Down spelar modern metalcore med tydliga hardcorereferenser.

Read More

Cap Outrun

Cap Outrun

Cap Outrun bildades 2007 av Andrée Theander och Erik Gafvelin Wiss när de träffades på en musik- och ljudproduktionsutbildning och började då göra musik tillsammans.

Read More

Daniel Adams-Ray

Daniel Adams-Ray

Daniel Adams-Ray har varit en av de viktigaste gestalterna i formandet av den svenska hiphop-scenen och fick under 00-talet alla att vända blickarna mot Snook.

Read More

Deseptem

Deseptem

Bandet består av fem musiker från Nässjö och Mjölby som har spelat med varandra sedan 2020 och har redan släppt ett debutalbum, SEPTEM! Med sina grunder i den lite äldre musiken, har de tagit stor inspiration från band så som Black Sabbath med mera och gjort om det till sin egen stil. Att se Deseptem […]

Read More

Disco Fever

Disco Fever

Livebandet från Höglandet. Nostalgi i allra högsta grad! Vem har inte stuffat runt på dansgolvet till de mest kända 70-80 tals hitsen i discoeran?! Låtar som Good Times, September, Disco Inferno mm. Disco Fever bildades efter en resa till Berlin och ett besök på en Discoclub där ett liveband spelade! Lotta som är sångerska och […]

Read More

Ett steg närmare döden

Ett steg närmare döden

Världen rasar i allt snabbare takt mot stupet.

Read More

Fluru

Fluru

Fluru, som bor i Stockholm men har rötterna i Jämtland, skulle alldeles för enkelt kunna beskrivas med att de spelar en smakfull americana. Men adderar man pophookar, låtskrivande i världsklass och sångerskan Malin Hässlemarks unika röst, så har Fluru ett helt eget sound som letar sig rakt in i hjärtat. Det är varmt, levande och […]

Read More

Folkdivizjon

Folkdivizjon

Folkdivizjon är ett Malmöbaserat klezmerband som grundades 2018. De har spelat runtom i Sverige på bland annat Malmöfestivalen,Talang samt på ett flertal andra fester, bröllop och galor. Medinfluenser från traditionell judisk musik och balkanmusik, spelar bandet allt från ösiga danslåtar till vackra ballader. Vi välkomnar Folkdivizjon lördag 27 augusti!

Read More

Hasse Petersson & Amanda Roskvist

Hasse Petersson & Amanda Roskvist

Från Dylan till Tallest – far och dotter tolkar Hasse Petersson och dottern Amanda Roskvist har alltid haft musiken som gemensam nämnare. Nog finns förkärlek till Simon & Garfunkel, Bob Dylan och Ella Fitzgerald men repertoaren spänner över ett större spektra än så. Med musiken som narrativ varvas nytt och klassiskt med en hel del […]

Read More

Hot Wheelz

Hot Wheelz

Hot Wheelz består av fyra musiker som spelar Rock'n'roll i full fart, inriktning eget material och covers 50-70 tal eller allt som rockar! Motto - Only Rock'n'roll!

Read More

Isak Danielson

Isak Danielson

En gammal själ i en ung mans kropp och en talang som når långt bortom hans unga ålder.

Read More

J-scope

J-scope

J-scope är en ukrainsk artist och rappare som deltog i den ukrainska melodifestivalen med låten Love & Hate 2022 och tog sig till kvartsfinal.

Read More

Lancelot Hedman

Lancelot Hedman

Lancelot Hedman deltog i årets melodifestival med den finstämda låten ” Lyckligt slut”.

Read More

LBSB  (Lika Bär Smakar Bäst)

LBSB (Lika Bär Smakar Bäst)

LBSB är en hemlighetsfull framgångssaga.

Read More

Liar Thief Bandit

Liar Thief Bandit

Liar Thief Bandit är trion som lyckas sätta fingret på det stilbildande 70-talet i en modern tappning. Med siktet på en bred publik och liveframträdandet i fokus lämnas få oberörda av detta konstant turnerande band. Här levereras obegränsad energi och medryckande melodier medkänsla för att skapa det stora ur det enkla. Som en av Malmös […]

Read More

Louisiana Avenue

Louisiana Avenue

Bandets frontman Pär Stenhammar och hans åttamannaband sprider kärlek, galenskap och den karaktäristiska inkluderande men ändå uppslupna stämning som utmärker New Orleans folkfester.

Read More

Ludvig Hart

Ludvig Hart

Om du inte tidigare har hört Ludwig Hart så är det dags nu.

Read More

Maia

Maia

En musikalisk trio som med trestämmig sång och ackustisk musik tolkar gamla som nya låtar och ger dem ett nytt sound.

Read More

Mimikry

Mimikry

Mimikry är ett av Sveriges populäraste och mest streamade rock -och punkakter med över 25 verksamma år i branschen.

Read More

Moonmagic

Moonmagic

Eksjö-bandet Moonmagic är ett hårt tungt band i Old School-stilen. Tunga riff med tvåstämmiga gitarrer och stark catchy sång. Lite vemodigt och doomy ibland, men alltid stadigt med fötterna i myllan av gammal hederlig hårdrock med en modern touch. Så gillar man 70-talets riktigt hårda rock, kan det inte gå fel med Moonmagic. Vi välkomnar […]

Read More

Myra Granberg

Myra Granberg

Myra Granberg, som under senaste åren har fångat publikens hjärtan, fortsätter klättra upp allt högre på Sveriges artisthimmel.

Read More

Nathalie Gunnarsson

Nathalie Gunnarsson

Singer-songwriter Nathalie Gunnarsson kommer ifrån Lidköping.

Read More

New Embassy

New Embassy

”New Embassy” uppstod för ca 11 år sedan. På 40-50 talet fanns i Eksjö en orkester som kallades ”Embassy”. Det var en dansorkester och på den tiden var det mest ”swing” på dansgolvet. Av en nära släkting till ledaren för bandet fick New Embassy tillgång till de arr som fanns kvar. Därför kallar vi oss […]

Read More

NEWKID

NEWKID

Både 1:a och 2:a på svenska topplistan 2020.

Read More

NICOLE SABOUNÉ

NICOLE SABOUNÉ

”Redan från första låten suger hon in publiken i sin fängslande postpunk. Håret på mina armar reser sig- hennes sångröst är så mäktig att det är svårt att förstå hur den ryms i hennes kropp” ( 3/5/20 , Savant Magazine)

Read More

ORBIT CULTURE

ORBIT CULTURE

Kan man kalla det annat än en framgångssaga?

Read More

Patrik Arve & Swedish Tiger Sound

Patrik Arve & Swedish Tiger Sound

Patrik Arve är nog mest känd för att vara en av veganismens mest högljudda förespråkare, eller för sina megaskills på discgolfbanan.

Read More

PERNILLA ANDERSSON

PERNILLA ANDERSSON

Pernilla Andersson är en av våra mest folkkära artister, som flera gånger blivit Grammisnominerad som årets kompositör, årets artist samt singer/songwriter.

Read More

Queens

Queens

Nässjöbandet Queens - en hyllning till kvinnliga musiker och artister genom tiderna”.

Read More

R.S.L

R.S.L

R.S.L är ett indieband från Norrköping som bildades i slutet av 2019.

Read More

RICKY RICH

RICKY RICH

Ricky Rich är ett av de stora namnen inom den svenska hip hop-scenen och musiken han släpper når ut med miljontals streams.

Read More

Roodini & MagicKjell

Roodini & MagicKjell

Se magin hända väldigt nära ger den starkaste upplevelsen! Vi ger er magikerna Roodini & MagicKjell! MagicKjell gör roliga saker tillsammans med personer ur publiken. Detta skapar skratt och en underhållning där publiken är delaktig i illusionen. För att kunna skapa hög kvalitet på underhållningen är MagicKjell med i etablerade organisationer som FISM, Svensk Magisk […]

Read More

Rövsvett

Rövsvett

Rövsvett är råpunkbandet från Tranås som inte har tagit ledigt sedan 1983.

Read More

Rydell och Quick

Rydell och Quick

De sägs vara Sveriges mest publikdragande, turnerande rockband och när man har upplevt dem live så förstår man varför.

Read More

Saga Back

Saga Back

Saga Backs säregna uttryck avspeglas inte minst genom den själfulla, trygga stämman och den personliga lyriken, i vilken hon inte räds att besjunga såväl livets tragedier som ljuspunkter.

Read More

SAHARA HOTNIGHTS

SAHARA HOTNIGHTS

Sahara Hotnights är tillbaka!

Read More

Seperate Sons

Seperate Sons

Seperate Sons är ett alt/indie rockband som består av fyra grabbar från Aneby.

Read More

SKY HIGH

SKY HIGH

Bluesrockbandet Sky High bildades i Göteborg för ca 26 år sedan.

Read More

Sputnik Falls

Sputnik Falls

Sputnik Falls är ett Alternative/Lo-fi rock band från Göteborg!

Read More

SUNDET

SUNDET

Ydre-bandet Sundet vann allas hjärtan som förband på Eksjö stadsfest in concerts 2021 och vi visste där och då att de måste komma tillbaka för en egen konsert. Alla ville höra mer.

Read More

SVEN-INGVARS

SVEN-INGVARS

Sven-Ingvars från den lilla värmländska orten Slottsbron är ett av Sveriges främsta och mest välkända band.

Read More

Tedious Weeds

Tedious Weeds

Med rötter i de småländska skogarna blandar Tedious Weeds i sitt sound funkiga alster med lugn pop och jazziga element. Bandet möter motgångar likt ogräs trotsar grusgångar – de är helt enkelt ostoppbara. Det lokala bandet Tedious Weeds blandar nyskrivna låtar med vällagrad musik. Gruppen har sina rötter i Huskvarna, Västergötland, Eksjö och Nässjö. Deras […]

Read More

The Chauffeur

The Chauffeur

”The Chauffeur är ett relativt nystartat band baserat i Eksjö. Bandet spelar en blandning av grunge, post-hardcore och indie. I sann D.I.Y anda så släppte bandet Ep:n Vigilance sommaren 2021 som är helt inspelad ,producerad och publicerad på egen hand. Låtarna är fyllda med distade gitarrer, drivande trummor och svängiga bas-linjer.” Vi välkomnar The Chauffeur […]

Read More

THE CHUCK NORRIS EXPERIMENT

THE CHUCK NORRIS EXPERIMENT

Det svenska ”rockmonstret” Chuck Norris Experiment firade 18 år som band med att släppa sitt 10:de album ”This will leave a mark” 2021. Man skulle kunna tro att bandnamnet anspelar på den (ö)kände Chuck Norris, men som bara de allra mest insatta rockälskarna vet är det till ära av den kände blues-gitarristen Charles ” Chuck” […]

Read More

The Firebombs

The Firebombs

The Firebombs bildades 2016 av Jesse K, men lades sedan på is efter knappt ett år. Han är den ende medlemmen som idag är kvar i från denna tid. The Firebombs återuppstod i februari 2021 efter att Jesse K och Martin träffats genom motorcykelåkande och konserter. De fann varandra snabbt och bestämde sig för att […]

Read More

The Radiovisions

The Radiovisions

The Radiovisions bildades i Dalarna under 2020, som ett resultat av tristessen från pandemin, med målet att spela tidlös Rock'n’roll.

Read More

Thomas Stenström

Thomas Stenström

” Slå mig hårt i ansiktet så jag får känna att jag lever” sjöng Thomas Stenström och tog det svenska folket med storm!

Read More

Tribe Friday

Tribe Friday

Tribe Friday är fast beslutna att ta över världen med sin signaturblandning av 2000’s-indierock, dansant pop och emo.

Read More