Eksjö Stadsfest > Praktisk info

Praktisk info

Regler & säkerhet

Tryggare festival

Många människor på en liten yta kan skapa problem och därför har vi i Föreningen Fiesta Eksjö sedan länge målmedvetet arbetat med att förebygga alla former av sexuella ofredanden och göra Eksjö Stadsfest till en så trygg och säker plats som möjligt.

Samtliga ordningsvakter, fotografer och värdar (ca 50 personer med olika färgade reflexvästar, rosa, gröna och gula) kommer ha extra uppmärksamhet på sexuella ofredanden och naturligtvis bistå eventuella brottsoffer så att korrekt information kan lämnas vidare till polisen.

Som en extra säkerhet kommer vi att upprätta en trygghetstelefon som kommer att vara bemannat under stadsfestens öppettider. Dit kan man vända sig om det inte finns någon ordningsvakt eller värd i närheten.

Vi vill även uppmuntra alla att prata med varandra om gränser, normer och att i möjligaste mån säga ifrån när någon beter sig illa.

Trygghetsnummer 

Nummer  070- 555 04 86 ringer du om du känner dig otrygg inne på stadsfestområdet. Numret är bemannat från det att stadsfesten öppnar fredag kl 18.00 – 01.00 och lördag kl 17.00-01.00. OBS! lägg in detta telefonnummer i telefonen direkt!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Säkerhet

På en festival är det alltid många personer som vistas på samma plats, därför är det viktigt med hög säkerhet. Visa hänsyn och var trevlig mot dina medmänniskor inne på festivalområdet. Av säkerhetsskäl visiteras alla besökare vid entrén till festivalen. Observera att otillåtna föremål omhändertas och återlämnas ej, så lämna dessa saker hemma om du inte vill bli av med dem.

Följande saker få inte medföras in på stadsfesten:

 • Vapen
 • Droger
 • Glasflaskor
 • Masker
 • Brandfarliga vätskor
 • Fyrverkerier, bengaler
 • Generatorer eller elverk
 • Djur
 • Bilbatteri
 • Gasol
 • Sprayburkar

På stadsfestområdet får heller inte följande medföras:

 • Väskor och ryggsäckar större än 40x40x20cm
 • Stolar
 • Paraply
 • Alkohol
 • Ljudsystem
 • Systemkameror

Rökfritt på stadsfesten!

Med anledning av den nya lagen (2018:2088) om tobak och liknande produkter som trädde i kraft 1 Juli 2019 så kommer det vara rökfritt på hela festivalområdet samt i direkt anslutning till entrén

Särskilda områden där rökning är tillåten kommer att finnas, se områdeskarta.

Denna avsedda yta för rökning placeras så den har så liten negativ inverkan på alla icke-rökare som möjligt.

Lagen gäller alla typer av cigaretter, cigarrer, och pipor. Även elektroniska cigaretter.

Vi kommer genom skyltning tydligt informera om rökförbudet och vid behov ingripa med information och tillsägelser.

Om någon trots tillsägelse röker där rökning inte är tillåten, får denne avvisas.

Lagen i sin helhet finns att läsa här!

Armbandsutlämning

Från och med 27/8 går det att lösa in sina biljetter mot stadsfestarmband i vår biljettvagn som står uppställd på Södra Storgatan utanför Swedbank. För att komma in på festivalen behöver du en biljett, all form av plankning är förbjuden och kommer att polisanmälas. Vi ersätter inte borttappade festivalpass.

Öppettider biljettvagnen:
Tisdag 27/8 15:00-18:00
Onsdag 28/8 10:00-19:00
Torsdag 29/8 10:00-20:00
Fredag 30/8 10:00-01:00
Lördag 31/8 10:00-01:00

Mobilladdning

På festivalområdet kommer det finnas möjlighet att ladda sin telefon i samarbete med Eksjö Elteam.

Borttappat

Om du tappar bort något under stadsfesten gå till information beläget vid entrén. Efter stadsfesten är slut kommer alla upphittade saker att lämnas till Polisen i Eksjö.

Djur

Det är inte tillåtet att ta med djur in på området, detta främst för djurens välbefinnande och säkerhet.

Mat och dryck

Inne på området kommer det att finnas ett varierat utbud av matknallar. Ingen medhavd mat eller dryck får tas med in på området. Alkohol kommer att serveras inne på festivalområdet. I barerna råder 18 år och du ska kunna uppvisa legitimation i entrén till baren.

Service

Det finns toaletter på festivalområdet, se områdeskarta.

Övrigt

Vi ansvarar inte för om enskilda artister skulle ställa in sin spelning och ger därför inte pengarna tillbaks. Vi ersätter inte borttappade festivalbiljetter eller ger pengarna tillbaks vid felköp. Vid entrén genomförs alltid visitering av besökare och väskor. Detta för att säkerställa att otillåtna föremål inte tas in på festivalområdet. Vi förbehåller oss rätten att neka en person tillträde om denna nekar till visitering, detta p g a säkerhetskäl. Inga systemkameror är tillåta, detta av rättighetsskäl. Fotografering med mobiltelefoner och kompaktkameror är tillåtet.

Tänk på att dricka mycket vatten, speciellt om det är varma dagar. Det finns vattenstationer inne på området där du kan fylla på din vattenflaska. Se områdeskartan för mer information.

Tänk på att skydda din hörsel, det finns öronproppar inne på området.

Närboende

Visa respekt och hänsyn för boende i området.

Tillgänglighet

Större delen av festivalområdet består av asfalt och kullersten, det är jämn nivå på marken i det stora hela, vilket gör det lätt att ta sig fram över området.