Dia Psalma

Nyheter

Nyheter & Blogg

Uppträder den: 2018-08-25 Exportera event
Dia Psalma
Malin Jakobsson

Dia Psalma

Alla som var punkare, eller för den delen, det minsta musikintresserade vid mitten av 1990-talet kan omöjligt ha missat Dia Psalma. De gjorde entré med sin debutskiva ”Gryningstid” efter att det legendariska punkbandet Strebers gjort sorti. Att ett punkband kunde bli grammisnominerat och sälja guld var det knappast tal om vid denna tid men det var precis vad Dia Psalma gjorde. Efter några års uppehåll så började Dia Psalma spela ihop igen sommaren 2014 och det visade sig inte bara att Dia Psalmas fans fanns kvar utan också att det fötts en ny generation punkare som tagit dem till sig under deras år av tystnad. Skivan ”Gryningstid” hade fortsatt leva och gått i arv.

Dia Psalma är grekiska och betyder ”dagens psalm”. Anledningen till detta namn är nog så punkig då gruppens sångare Ulke, då de funderade över namn, tyckte det skulle vara roligt med ett namn som började på ”Ps” då det skulle förvilla skivköparna och göra det svårare för dem att hitta deras skivor i skivbutikerna som sorterade skivorna efter begynnelsebokstaven i gruppnamnet.

Bland deras framträdande låtar kan nämnas ”Alla älskar dig”, ”Tro rätt tro fel”, ”Hon får…”, ”Emelie” och ”Kulisser”.

Bandet var på Eksjö stadsfest som Strebers 2015. Nu är det dags att välkomna dem tillbaka lördagen den 25 augusti, denna gång som Dia Psalma.

 

>
Print
8326 Betygsätt den här artikeln:
3.3