Trinity

view

Trinity

  • 12 februari 2016
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 8615
  • Kommentarer

Uppträder den: 2016-08-27 Exportera event

Trinity

Trinity bildades sommaren 1988 i Anneberg av de gamla Creed-medlemmarna Fredrik Björk, Jörgen Björk, Patrik Mörn & Pierre Fogelström tillsammans med sångaren Christian Lilijegren, senare bytt till Peter ”Pitte” Åsberg. I oktober samma år spelades första demon "Soldiers Of Freedom" in. Låten med samma namn gick direkt in på Radio Jönköpings topplista ”Länstoppen”. Den låg kvar på listan i 27 veckor! Vilket är det längsta någon artist lyckats med.

Efter sångarbyte inleddes ihärdiga repetitoner med sikte på livespelningar. Den första spelningen var som förband till Charizma i Eksjö Gymnasiums aula lucia -88. Efter den rullade det på med spelningar i olika sammanhang innan den första demon med ”Pitte” på sång färdigställdes våren -89. Den innehåller bland annat klassikerna Bound & Close To The Edge. Sedan fortsatte det med många spelningar. En höjdpunkt -89 var bandets första Pop i sommarnatt i Nässjö. Det kom över 1200 och det var första gången i Pop i sommarnatts historia som publiken stod framför scen och "röjde". 

Nästa demo spelades in sommaren -90 och innehåller några av Trinitys bästa låtar i form av End Of The Tunnel & No More Tears. Trinity fortsatte med många spelningar, bl. a en Norrlandsturné sommaren -92. Samma år bestämde sig dock Fredrik för att flytta till Los Angeles och gå musikskolan MI (Musicians Institute). Medlemmarna i bandet var överens om att gå skilda vägar med tanke på att Fredrik var den musikaliska motorn i bandet. Det beslutades att sista spelningen skulle ske på Pop i sommarnatt 22 augusti -92. Trinity slutade med flaggan i topp. Det tio år gamla publikrekordet rök all världens väg. 1400 sökte sig till Folkets Park i Nässjö, ett rekord som står sig än idag. Bandet gjorde också en av karriärens bästa spelningar men sen var det slut. Tills nu...

 Trinitys återförenas på Eksjö Stadsfest lördagen den 27 augusti i samma sättning som då det begav sig (lite kortare hår nu för tiden dock….):

 Peter "Pitte" Åsberg - Sång, Fredrik "Freddie" Björk - Gitarr, Jörgen "Vårtan" Björk - Trummor, Patrik "Bappe" Mörn - Bas, Pierre "Spädis" Fogelström - Keyboards

Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
4.5