Timo Räisänen

view

Timo Räisänen

  • 7 maj 2018
  • Författare: Malin Jakobsson
  • Antal visningar: 4865
  • Kommentarer

Uppträder den: 2018-08-25 Exportera event

Timo Räisänen

Timo Räisänen har släppt åtta album och spelat på små, intima klubbar samtidigt som han deltagit i mängder av stora folkliga tv-program. Göteborgaren har också varit programledare för P3 Guld-galan och Grammisgalan. Han har belönats med två P3 guld-utmärkelser för ”Årets manliga artist” och ”Årets bästa liveakt”.

Timos första soloalbum kom 2005, därefter släppte han i skivor fram till 2012 då ”Endeavor” kom. Efter det albumet blev det relativt tyst från Timo tills han gjorde några spelningar där han tolkade Ted Gärdestad tillsammans med Göteborg Wind Orchestra. Projektet växte till fler spelningar och albumet "Timo sjunger Ted" (2016) spelades in varpå han gav sig ut på en turné. Ted Gärdestad-projektet fick Timo att hitta sin röst på svenska och 2017 släppte han sin första skiva med egna låtar på svenska: "Tro, hat, stöld", på sitt eget skivbolag Knivinspelningar.

Hans första spelning på Eksjö Stadsfest 2010 blev till allas förtret en aning kort då artisten innan drog ut på tiden, men Timos framträdande blev ändå ett av guldkornen den stadsfesten. 2016 var Timo återigen tillbaka men denna gång på Museigården med ”Timo sjunger Ted”. Alla som var där vittnar om vilken finstämd och magisk kväll det var.
Vi i Eksjö får inte nog av Timo och välkomnar honom tillbaka för en festivalspelning där vi förväntar oss både indiepop och folklighet.  Timo står på scenen lördag 25/8!

 

 

 

  

 

>

 


Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
1.0