The Spotnicks

view

The Spotnicks

  • 30 maj 2016
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 11674
  • Kommentarer

Uppträder den: 2016-08-27 Exportera event

The Spotnicks
The Spotnicks bildades 1961 och var den första svenska popgruppen med stora internationella framgångar. The Spotnicks kännetecknas främst av, gitarristen Bo Winbergs unika sound och spelsätt och räknas tillsammans med brittiska The Shadows och amerikanska The Ventures som en av de främsta instrumentala gitarrgrupperna i världen under 1960-talet. Gruppen toppade hitlistor i England, Frankrike, Spanien, Japan etc. Kanske har du varit med så länge så att du minns The Spotnicks utmärkande scenkläder i form av rymddräkter?

Under sin karriär har The Spotnicks hunnit med att släppa 43 album och ca 800 låtar, det senaste albumet släpptes så sent som 2011, så trots sina 55 år på scen är de fortfarande aktiva! Låtar som Ghost Riders In The Sky, Last Date, Johnny Guitar och Amapola är låtar som nog de flesta känner igen när de hör dem.

The Spotnicks är nu ute på sin avslutningsturné och gruppen består idag av, förutom originalmedlemmarna Bo Winberg och Bob Lander också av Kent Brännlund, gitarr, Göran Sanfridsson, bas, och Stephan Möller, trummor.

Passa på, missa inte The Spotnicks på Eksjö Stadsfest den 27:e augusti!

The Spotnincks Web Site

 

Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
4.0