The Leather Nun

view

The Leather Nun

  • 26 april 2016
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 6845
  • Kommentarer

Uppträder den: 2016-08-27 Exportera event

The Leather Nun

The Leather Nun finns kvar! The Leather Nun bildades 1979 i Göteborg av Jonas Almquist och blev under 80-talet en av Sveriges största musikexporter efter ABBA och har släppt ca 10 album, 18 singlar och är med på 23 olika samlingsalbum. The Leather Nun sålde på 80-talet slut på prestigefyllda klubbar i New York, Los Angeles och Europa och bland andra ingick Freddie Wadling i ursprungssättningen. Deras stil beskrivs som en blandning av garagerock, gothrock och industrirock, vissa kallade dem ”Sveriges Sex Pistols”.


The Leather Nun är kända för låtar som ”Ride Into Your Town”, ”I Can Smell Your Thoughts”, ”Gimme Gimme Gimme” (ABBA Cover) och ”Whama Lama Bam Bam Boy”. Det senaste albumet ”Whatever” med låtar som ”Outside My Window” och ”Just Like A Dream” släpptes 2015 och anses av vara det bästa bandet någonsin presterat. Under 2016 kommer The Leather Nun och Dennis Lyxzén från Refused (bl a) dessutom släppa en singel tillsammans. Detta ser vi förstås fram emot.

The Leather Nun har ett rykte om sig att uppträda ganska burdust och provocerande med både sina låttexter och sina scenframträdanden. Vid något tillfälle ska de till och med ha visat en porrfilm på en av sin konserter och namnet The Leather Nun sägs vara inspirerat av namnet på en strippa från London…


The Leather Nun är inte det första band man kommer att tänka på när det gäller Eksjö Stadsfest men vem vet, sannolikt kommer de locka en kategori besökare som inte valt att gå på Eksjö stadsfest annars? Fiesta Eksjös bokningsgrupp uppgift och ambition är dock just detta, att hitta bredden i bokningarna, för på Eksjö Stadsfest skall det finnas något för alla!

Den 27:e augusti kommer The Leather Nun till Eksjö Stadsfest för en kanske inte helt exklusiv spelning men i alla fall en av få spelningar i Sverige 2016! Missa inte det, missa inte årets och Eksjö Stadsfests kultigaste bokning någonsin!

 

Print
Kategorier: Veckonyhet, Blogg, 2016 Big
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
3.9