Sundet till årets Eksjö stadsfest in concerts

view

Sundet till årets Eksjö stadsfest in concerts

Uppträder den: 2021-08-27 Exportera event

Sundet till årets Eksjö stadsfest in concerts

Årets upplaga av Eksjö stadsfest kallar vi Eksjö stadsfest in concerts. Fem konserter med sittande publik för ett begränsat antal. Fredag 27/8 spelar Albin Lee Meldau och lördag 28/8 Clara Klingenström, Robert Wells, Petra Marklund och Smith & Thell.

För oss i Fiesta Eksjö har det alltid varit viktigt att krydda upplevelsen av en stadsfest för våra besökare och vi tycker det är oerhört viktigt att erbjuda lokala blivande stjärnor en scen att spela på. Därför har vi i år bokat ett förband som kommer spela på alla våra fem konserter för att ge våra konsertbesökare det lilla extra. Den givna bokningen för detta är givetvis- Sundet!

I en enkel källare i den lilla byn Österbymo finner vi replokalen där tonårsdrömmen om att starta band blev till verklighet. Fem personer, som tidigare varit främlingar för varandra, upptäckte att de alla delade en gemensam passion för att skapa musik på ett lekfullt och opretentiöst sätt. Dessa kom tillsammans att bilda bandet Sundet. Från det första tafatta giget har mycket hunnit hända. En regntung fredag i oktober blev bandets första singel tilldelad den åtråvärda titeln som veckans ”Östgöta-hit” och sedan dess har Sundet både hörts och setts runtom på lokala scener. En stor del av bandets tid ihop har dock präglats av pandemin och klassiska live-gig har lyst med sin frånvaro. Istället har streamade konserter och festivaler, i kombination med arbetet av ett debutalbum, hållit Sundet sysselsatta det senaste året. I samband med lättade restriktioner är spelningarna nu på väg tillbaka, vilket Sundet valde att ta fasta på genom att agera förband åt Ebbot Lundberg i början av sommaren 2021.

Intensiva kvällar i bandets egna studio har nu resulterat i ett debutalbum som vittnar om allt från åldersnoja till tonårsförälskelser och om att jaga lyckan på bargator i Barcelona. I texterna förmedlas såväl vardagens melankoli, som stunder fyllda av extas, frihet och revolt. Sådant där som hör ungdomsåren till! Debutplattan har fått ett fint mottagande av både lyssnare och recensenter som har beskrivit albumet som en stark debut. I musikmagasinet HYMN utsågs en av låtarna till veckans fynd med motiveringen; ”Det rör sig om catchy och refrängstark indiepop på svenska – musik som har alla förutsättningar att nå utanför den egna hembygden där de redan är lokalkändisar.”

Vi välkomnar Sundet till årets Eksjö stadsfest in concerts !

Print
Kategorier: 2021
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
3.4