Sator Trio & Wild Rover

view

Sator Trio & Wild Rover

  • 25 maj 2016
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 7231
  • Kommentarer

Uppträder den: 2016-08-26 Exportera event

Sator Trio & Wild Rover
De som drog runt i leran på Hultsfredsfestivalen i slutet på 80-talet och början på 90-talet har sannolikt många härliga minnen från spelningar med både Sator och Wild Rover. Någon gång lär Kent Norbeg i Sator sagt lite självsäkert i en intervju att Hultsfredsfestivalen inte vågar annat än att boka dem. Kanske hade han färska minnen från Teaterladan den där gången 1988 när folk svimmade och vakterna fick bryta upp väggar för att folk inte skulle krossas. Tre femtedelar av de svenska de numera rocklegendarerna SATOR och de småländska folkrockarna WILD ROVER bjuder denna gång in till en ”relativt akustisk kväll”.

SATOR TRIO som består av Chips Kiesbye, Kent Norberg och Heikki Kiviaho kommer att ge så väl publik som sig själva en – med SATOR-ögon sett – annorlunda kväll.

- Vi kommer naturligtvis att spela det bästa vi har, men även några av de mer obskyra ädelstenarna. En och annan noggrant utvald cover kommer också att brännas av. Det man med säkerhet kan säga är att det kommer bli bra, nära, på riktigt och oberäkneligt. Med oss tre på scen med så här pass fria musikaliska tyglar så är det ingen som vet var och hur det slutar, säger Kent Norberg.

WILD ROVER spelar folkrock på småländska med influenser från band som The Pogues och The Waterboys. I deras låtar får vi höra historier från de mörka skogarna utanför Hultsfred med figurer som Lifven, Storgäddan och Pär i Brevik.

WILD ROVER består av Peter Nilsson, Bo Alexanderson, Tony Frost, Niklas Grundén och Dick Svensson.
Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
4.0