Rövsvett

view

Rövsvett

  • 29 april 2016
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 7189
  • Kommentarer

Uppträder den: 2016-08-26 Exportera event

Rövsvett
En riktigt varm sommardag 1983 bildade fyra uttråkade killar från Tranås brutalhardcorebandet Rövsvett. Valet av namn var självklart dels då temperaturen var hög men också då namn som Motörhead, Ramones och Baccara enligt uppgift var upptagna. Frank, Rylle, Löken och Jerker visste inte då att det var en oomkullrunkelig framgångssaga de hade skapat. Ett år senare släppte de debutalbumet ”Hunden beskyddar människan men vem beskyddar hunden??”. Genom åren har Rövsvett släppt 11 album och 12 EP.

Efter en del medlemsbyten, spelningar på Ultra Huset, Hultsfredsfestivalen x ?, Blitz, Where the Action is, Eksjö Stadsfest 2010 och många fler, består bandet nu av Jerker Jerker Persson – Sång (83-), Mikael "Löken" Karlsson-Wigstrand – Bas, kör (83-), Peter "Pirre" Forkelid - Gitarr, kör (95-04)(10-), Anton Spånberger – Trummor (2013-). De två förstnämnda har varit med från starten. Efter att Anton tagit plats bakom trummorna har bandet också genomfört ett antal spelningar i USA, Kanada och Skandinavien och också några gig tillsammans med idolerna Poison Idea som dessutom slutade i en gemensam skiva.

I slutet av maj åker de gamla punkarna på träningsläger. En två veckors turné i Brasilien bäddar för att de lite lagom ”blod-dopade” kommer till Eksjö med full energi och en massa gamla hits när de äntrar scenen den 26/8 på Eksjö Stadsfest. Något kontrakt har Fiesta Eksjö inte fått, på frågan om de hade något som de ville skicka över, så fick vi bara svaret: ”- vi är punkare, vi skriver inga kontrakt”…!

 

Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
3.9