Mohlavyr

view

Mohlavyr

  • 14 juni 2016
  • Författare: Malin Jakobsson
  • Antal visningar: 4149
  • Kommentarer

Uppträder den: 2016-08-27 Exportera event

Mohlavyr
Ulrika Mohlin med artistnamnet Mohlavyr är en driven experimenterande artist och konstnär som ofta kombinerar sin musik med egen konst och olika spännande projekt. I september 2015 släppte Mohlavyr sitt andra album "Krympta drömmar" som hyllats med skiv- och konsertrecensioner, uppmärksammats av Mikael Wiehe och plockats upp i SR P2 Världens A-lista, samt tilldelats Millencolin Music Prize 2015. Live uppträder Mohlavyr med cellisten Klara Leanderson Andréas och slagverkaren Emelie Sjöström som med smäktande stråk och bombastiskt spel förstärker de klassiska och folkliga influenserna i Mohlavyrs musik.
“…Mohlavyr befinner sig, liksom Regina Spektor, i gränslandet mellan klassiskt, pop och revy. Och liksom Spektor har hon gjort språket till sitt – med förmågan att få orden att rimma med musiken. Karakteristiskt är det dynamiska målandet, som är både precist och lekfullt. Detta gäller både hur hon använder rösten, arrangemangen och inte minst texterna.”/ Sydsvenskan
Aktiv sedan 2009 har Mohlavyr släppt flera singlar, EP:n “Can or Can’t?” (2010), debutalbumet “Fish in Trees” (2012), "Krympta drömmar" (2015) och producerat musikteaterföreställningen “Ingen typisk militär” (2013). Hon har turnerat i Tyskland, genomfört 100-tals spelningar i Sverige samt agerat förband till bland andra Lars Demian, Kajsa Grytt och Mikael Wiehe.

Den 27 augusti kommer Mohlavyr till Eksjö Stadsfest och det är inte omöjligt att vi förutom hennes musik också kommer få njuta av hennes konst!

Foto: Miguel Colinet

Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
2.7