Mogens Klyvare Hose-Band

view

Mogens Klyvare Hose-Band

  • 29 april 2016
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 3767
  • Kommentarer

Uppträder den: 2016-08-27 Exportera event

Mogens Klyvare Hose-Band
MKHB, eller Mogens Klyvare Hose-Band som bandet egentligen hette, bildades i Eksjö 1977.
Bandet innebar grogrund för två av Eksjö musiklivhistorias största rockikoner - Magnus Åhlin och Peter Ekdahl. Dessa två herrar tillsammans med Josef Johansson och Mats Ahlstedt utgjorde manskapet i det lilla kapellet. Magnus och Mats som kom från det insomnade bandet Randy Suzy, rekryterade Peter för att få till ett riktigt hårdrock/proto-punkband.
Något senare kom Josef med i bandet för att "någon måste ju sjunga". Det var ett lyckat drag för Josef lärde sig snabbt. MKHB spelade endast eget material, så när som på en cover av Beethovens femte symfoni och som tiderna var då så var det svenska texter som gällde, ofta med någon slags form av "statement".

Bandet hade en ganska kort men intensiv livslängd, det splittrades redan hösten 1978 och samtliga medlemmar drog sedan vidare till andra band. MKHB hann dock med att göra ett antal bejublade gigs under den perioden, bl a ett på badplatsen i Hjältevad (!), där publiken bestod av två hysteriskt fnittrande småflickor, en andfamilj samt en förbipasserande äldre herre som klagade på ljudnivån - Madison Square garden: ”eat your heart out!”.

Sättningen bestod och består 2016 av: Josef Johansson - Sång, gitarr och piano, Magnus Åhlin – Gitarr, Peter Ekdahl – Bas och sång samt Mats Ahlstedt – Trummor
Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
4.3