Mello-medley

view

Mello-medley

3 stjärnor från melodifestivalen 2020!

Uppträder den: 2020-08-29 Exportera event

Mello-medley

Sångerskan Anna Bergendahl sjöng för första gången inför publik i katedralen i York då hon var åtta år. Det stora genombrottet skulle dock dröja ännu några år, det kom då hon medverkade i Idol 2008. År 2010 släppte hon sitt debutalbum ”Yours sincerely” och samma år ställde hon upp i och vann Melodifestivalen med låten ”This is my life”. Efter några år av musicerande tog Anna en liten paus för att fokusera på sina läkarstudier och sitt arbete som goodwill-ambassadör men 2019 var hon tillbaka i melodifestivalsammanhang då hon ställde upp med låten ”Ashes to ashes” och även i år ställde hon upp med låten ”Kingdom come”.

Även Robin Bengtsson fick sitt genombrott i Idol 2008. Men det skulle dröja till 2013 innan han släppte sin första musiksingel och ända till 2016 innan han för första gången ställde upp i Melodifestivalen med låten ”Constellation prize”. Det skulle dock inte dröja lika länge innan han ställde upp igen. Redan i Melodifestivalen 2017 uppträdde han med låten ”I can’t go on”, en låt som gjorde honom till vinnaren av hela Melodifestivalen det året. I Melodifestivalen 2020 uppträdde Robin med låten ”Take a chance”.

Linda Bengtzing är den riktiga melodifestivalveteranen i detta gäng med hela sju tävlingar i ryggen. År 2005 ställde hon för första gången upp med låten ”Alla flickor”, det blev delad sistaplats i finalen. Redan året därpå ville hon ha revansch och ställde upp med låten ”Jag ljuger så bra”. Det gick lite bättre placeringsmässigt detta år med en sjundeplats men den verkliga revanschen var att låten blev det årets stora radiohit. Under 2010-talet har hon varvat melodifestivalframträdanden med att bland annat delta i valturnén 2010 och vikarierat som programledare i Bingolotto bland mycket annat. Vi kunde senast se Linda i Melodifestivalen 2020 där hon ställde upp med låten ”Alla mina sorger”.

Under Eksjö stadsfest kommer vi att få se dem uppträda med en färgsprakande show ackompanjerat av Coverfunkers från Vetlanda. Vi välkomnar er till mello-medley lördagen 29 augusti.


 


 


 

Print
Kategorier: 2020
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
2.0