Medina

view

Medina

  • 15 juli 2016
  • Författare: Malin Jakobsson
  • Antal visningar: 8416
  • Kommentarer

Uppträder den: 2016-08-26 Exportera event

Medina
Hiphop-duon Medina består av Sami Rekik & Ali Jammali, de är uppvuxna i Stockholm och Göteborg men har rötterna i Tunisien, Sverige och Finland. Under 2002 träffades duon för första gången under en spelning i Knivsta, och har sedan dess arbetat tillsammans.

Duon var tidigt överens om att skapa ett unikt sound och kallar sin genre för "Haffla Music"; en blandning av reggaeton, hiphop, rai, house, pop och dancehall. "Haffla" betyder fest på arabiska och det är det Medina vill förmedla.

2012 kom Medinas stora genombrott med singeln "Där Palmerna bor" som sålde dubbel platina och gick varm i radion. Sommaren där på toppades de framgångarna med den ännu starkare singeln "Miss Decibel" som sålt trippel platina och blev utvald till 2013 års sommarplåga. Den blev också nominerad till Årets låt i Grammis 2014. I april 2014 släpptes singeln "Se på mig nu" som gick rakt in på Digilistan. Sedan 2002 har Medina släppt 14 album och 15 singlar. Bara de ovan nämnda tre låtarna har laddats ner ca 80 miljoner gånger på Spotify!

Medina värmer upp Eksjöpubliken genom att vara en av akterna i Diggiloo den 8 juli i Eksjö. Den 26:e augusti kommer Medina tillbaks och bjuder på en HEL konsert på Eksjö Stadsfest!

 

Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
4.3