Imperial State Electric

view

Imperial State Electric

  • 10 maj 2016
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 8424
  • Kommentarer

Uppträder den: 2016-08-27 Exportera event

Imperial State Electric
Vissa säger att Nicke Andersson, frontman i Imperial State Electric, är Sveriges Dave Groll, Fiesta Eksjös bokningsråd håller med. Med meriter som trummis i Entombed och gitarrist/sångare tillsammans med Dregen i Hellacopters är det inte svårt att förstå att Dolph de Borst från The Datsuns, Tobias Egge och Tomas Eriksson från Captain Murphy tackade ja när Nicke frågade om de skulle starta Imperial State Electric någon gång 2009.

Sedan debuten 2010 har denna svenska kvartett kommit att etablera sig som ett av Europas främsta rockband och får i princip i samtliga recensioner toppbetyg. Imperial State Electric tar med sig influenser från mitten på 60-talet och en bra bit in på 70-talet, de blandar soul med Rock ´n´ Roll på ett sätt som få lyckats med bland Sveriges etablerade akter.

Med fyra album, där för övrigt Dregen medverkade på det första, med singlar som ”Uh huh”, ”All over my head”, ”Anywhere loud” och ”Let me throw my life away”, med erfarenhet från de flesta stora festivalerna samt med erfarenhet av att spela förband till giganter som Guns n´ Roses och KISS, kommer Imperial State Electric till Eksjö Stadsfest den 27:e augusti med nyputsade gitarrer och levererar ett hantverk av sällan skådat slag.

 

Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
4.0