Eugene Chadbourne (US)

view

Eugene Chadbourne (US)

  • 17 augusti 2016
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 4570
  • Kommentarer

Uppträder den: 2016-08-27 Exportera event

Eugene Chadbourne (US)
Att beskriva Eugene Chadbournes liv och artisteri är inte någon lätt sak.
Hans musik är så unik och hans produktion under nästan trettio års musicerande är så väldigt stort. Till detta kan läggas andra färdigheter som musikrecensent och författare.
Eugene är en verkligen renässansmänniska, en rebell bland rebellerna.

Eugene började spela gitarr vid tidig ålder då han märkte att flickorna gillade The Beatles. Han trodde att om han lärde sig spela gitarr så kunde detta kanske leda till att han skulle få en flickvän. Så istället för att vara bra på sport och annat, började han att lära sig hur man spelar musik. Det som började som en enkel pojkaktig dröm men förvandlades snart till en musikalisk odyssé där han längs vägen lärde sig spela både banjo, piano, bas och trummor.

Eugene är en musikälskare som lyssnar till världen med ett öppet sinne, vilket återspeglas i hans framträdande. En typisk spelning med Eugene Chadbourne kan inkludera musik från artister som Thelonious Monk, Erik Satie, Merle Haggard och Phil Ochs allt uppblandat med sina egna låtar.

Har hört Eugene spela en låt tidigare, kommer du aldrig att höra honom framföra samma låt likadant igen. Varje konsert är unik. Tack vara hans hjärta till improvisationen kan val av instrument, plats, publik och sinnesstämning påverka musikuttrycket.

Listan över artister han har samarbetat med är lång, Camper Van Beethoven, John Zorn, Aki Takase, Jimmy Carl Black (Frank Zappa) och Violent Femmes är några av dem.
Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
5.0