Ellen Krauss

view

Ellen Krauss

Singer-songwriterkometen Ellen Krauss behöver musiken.

Uppträder den: 2020-08-29 Exportera event

Ellen Krauss

Ellen Krauss karriär startade som Big Bang. Först fanns ingenting sekunden senare var det full stjärnglans, hon var på allas läppar. Detta är artisten som utnämndes till ”Rookie of the Year” vid Denniz Pop Awards redan innan hon hunnit skivdebutera, fått ett stort kontrakt med BMG i USA och inom loppet av tre veckor fick hon över en miljon Spotify-spelningar på sin debutsingel ”The one I love”. Inte dåligt av en person som inte hunnit lämna tonåren.

Musiken började bli allvar för henne när hon som barn bodde med sina föräldrar i Sydafrika och ibland kände sig ensam. Det var där hon fann sitt musikaliska språk och det var där hon på rik-tigt kunde penetrera det engelska språket och bli bekväm med det som uttrycksmedel. Hon tog tidigt intryck av musik som är akustisk och ville säga något mer än att vara ytlig underhållning. Det började med skivor av Bruce Springsteen och Dire Straits som hennes pappa spelade för henne i barndomen till artister som Ed Sheeran och John Mayer som hon hittade på egen hand då hon blivit äldre.

Ellen Kraus musik är avskalad intill nakenhet och hennes texter berör dig i själen. Missa inte fre-dagens singelsläpp och missa för Guds skull inte hennes spelning lördagen 29 augusti på Eksjö stadsfest.


Print
Kategorier: 2020
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
3.7