De Lyckliga Kompisarna

view

De Lyckliga Kompisarna

  • 20 april 2016
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 6724
  • Kommentarer

Uppträder den: 2016-08-26 Exportera event

De Lyckliga Kompisarna
Sedan 1991 har de släppt 8 album och 8 singlar samt varit med på ett antal samlingsskivor. Som en av de kanske mest kända representanterna för ”den andra punkvågen” medlar DLK (som bandnamnet brukar förkortas) oförtröttlig snabb gladpunk med inslag av samhällskritik rätt ofta ganska fräcka texter. De flesta, oavsett musikintresse, känner nog igen deras mest kända låt ”Hockeyfrilla”. Kanske känner inte lika många till låten ”Dricka sprit och hålla käften” (som behandlar attityder till den då kommande svenska EG-omröstningen) eller låten ”Troll och häxor” (Om rasism och nazism). Budskapet med låten ”Dit kuken pekar” är däremot mer oklart…kanske är det bara nått slags konstaterande? 2015 släppte de sitt senaste album ”Bara tiden är ny”.

Så, putsa upp Dr. Martenskängorna och se till att beställa tid för att klippa den där tuppkammen du drömt om innan den 26 augusti. Då kommer DLK till Eksjö Stadsfest för andra gången sedan 2010 för att på sitt alltså väldigt glada, på många sätt allvarliga men ändå ganska charmiga och humoristiska sätt sprida sitt budskap och sin musik.

Bandet består 2016 av originalmedlemmen Martin Hällgren, trummisen Jouni Happala som spelade på bandets två första album, Roger Reinstam (tidigare gitarrist i Total Egon) samt Fredrik Åberg på gitarr.
Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
3.3