De 3 första bokningarna till Eksjö Stadsfest 2017!

view

De 3 första bokningarna till Eksjö Stadsfest 2017!

  • 29 november 2016
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 6483
  • Kommentarer

Eksjö Stadsfests bokningsråd och bokare har jobbat hårt under hösten och nu börjar det lossna så smått trots att de flesta artisterna legat lite i höstdvala. Här presenterar vi glatt våra första bokningar. Det kommer alltså som ni förstår snart ännu mera artister men här börjar vi med lite hårt, lite önskat igen och lite nytt!

Amaranthe

Med mer än 100 000 000 streams på Spotify, över 60 miljoner views på youtube, flerfaldigt platina- och guldbelönade har Amaranthe gett ut sin fjärde platta "MAXIMALISM".
Det svensk-danska metalbandet slog igenom stort 2011 med de själv titulerade debutalbumet "AMARANTHE" som toppat listor världen över och med uppföljaren "The Nexus" tog Amaranthe klivet till att bli en fullfjädrad världsakt av rang med utsålda framträdanden i Japan, Ryssland, Europa och inte minst i Skandinavien.
Med den tredje skivan MASSIVE ADDICTIVE listad som billboard #1.a på HEATseekerslistan befäste Amaranthe sin position så väl i Europa som USA och har nu bäddat för en massiv succé på den nyutgivna fjärde plattan "MAXIMALISM" (topp 10 i mer än 10 länder under releaseveckan för mest sålda album genren rock).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Norlie & KKV
Det är svårt att undgå Norlie & KKVs hitsingel "Ingen annan rör mig som du" som på allvar satte duon på kartan när den släpptes förra året. Låten blev den mest streamade svenskspråkiga låten och den näst mest streamade svenska låten (Avicii knep förstaplatsen) när Spotify summerade sin statistik för 2015. Låten nominerades även till "Årets Låt" både vid Grammis och P3 Guld 2016.
Våren 2016 släppte Norlie & KKV singeln "Din Idiot" som också fick starkt fäste på radio och legat topp 10 på streams- och försäljningslistor, låten sålde även platina på endast fyra veckor. I somras släpptes deras andra album "Alla Våra Låtar". Norlie & KKV är en av Sveriges mest framgångsrika duos. De har besökt Eksjö Stadsfest tidigare och då de i år är en av de mest önskade akterna säger Eksjö Stadsfests bokningsgrupp inte emot.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Västerbron
Västerbron bildades 2013 i Fruängen av tre stockholmare och en helsingborgare (som tror/tycker att det är Öresundsbron som namnet åsyftar). Västerbron ser sig som en poporkester med sin själ i punken, sitt hjärta i 90-talsindien och sin hjärna i någon slags skånsk emo.

Sedan debutalbumet "Idiotologi" (2014) har de turnerat flitigt runt om i Sverige, Norge och Danmark. De har radat upp fina spelningar på bland annat by:Larm, Umeå Open, This is Hultsfred och Manifestgalan. "Idiotologi" letade sig in på diverse årsbästalistor och när Musikguiden i P3sammanfattade 2014 hamnade singeln "Ännu en dag förgäves" på en hedrande 16:e-plats. Under 2015 släppte Västerbron bara två singlar, men de lyckades ändå göra avtryck. Med "Död för mig" hamnade Västerbron återigen på en rad årsbästalistor – och den andra låten som släpptes, "Vilse i varuhuset" (tidigare "Mall av Skandinavien"), resulterade i att bandet (nästan) blev stämda av en jättegalleria.

 

Print
Kategorier: Blogg, Pressreleaser
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
3.6