Cover Funkers

view

Uppträder den: 2015-08-29 Exportera event
Cover Funkers
Eksjostadsfest Eksjostadsfest
/ Kategorier: 2015 Medium

Cover Funkers

Om man blandar en OS- och fotbollsfantast, en som kan Sveriges alla kungar genom tiderna och en som kan Ledin och Ugglas låtmaterial på sina fem fingrar så får man den Vetlandabaserade gruppen Cover Funkers. Gruppen består av Ted Tobiasson, Peter Lundin, Per Feistner och Björn Gustavsson.

Tittar man riktigt noga i Vetlanda kan man se Cover Funkers gula skåpbil med texten ”Vi syr våra egna kläder – och snor andras låtar” och jag kan inte låta bli att undra vem som faktiskt syr kläderna. Det skulle kunna vara så att gruppen träffas varje tisdags och har syjunta och dricker lite kaffe och äter en kaka.

– Om man fått önska så kanske det skulle varit så, men den som syr åt oss är faktiskt en tjej som heter Maria Emanuelsson, säger Ted Tobiasson, som är sångare och basist i bandet och skrattar.

Förra året var det många som ville se Cover Funkers på Eksjö Stadsfest, det var totalt fullsatt på Vaxblekargården, därför kommer Cover Funkers att spela två gånger i Eksjö i år, den 26 juli uppträder de på Vaxblekargården i Eksjö och den 29 augusti äntrar de åter scenen under Eksjö Stadsfest.

– Vi ser alltid fram emot att spela i Eksjö, det är en speciell stämning på stadsfesten och vi känner oss alltid välkomna av Eksjöpubliken. Förhoppningsvis får de som inte kunde se oss förra året en chans att se oss i år i stället, säger Tobiasson.

I december 2014 hade bandet gjort totalt 950 spelningar. De har agerat kompband åt artister som Linda Bengtzing, Dogge Doggelito, Kikki Danielsson och många fler. En show med Cover Funkers kan aldrig bli förutsägbar.

– Vi vill gärna överraska när det gäller låtar, vi gräver mycket i arkiven och försöker hitta lite ovanligare covers, det har vi även hittat denna gång. Förhoppningsvis kommer folk säga ”åh, den här var länge sedan jag hörde”, säger Tobiasson.
Print
2276 Betygsätt den här artikeln:
4.0
Testosterone Cypionate 250mg Testosterone Cypionate Online Testosterone Propionate Testosterone Propionate Benefits Testosterone Enanthate Dosage Testosterone Enanthate 250mg Tren 100mg Tren 100 Fast Acting Equipoise Dosage Equipoise for Sale Stanozolol Suspension Injection Stanozolol Suspension 50mg Deca Durabolin Pills Deca Durabolin Dosage Sustanon 250 for Sale Sustanon 250mg Tren 75 Tren 75 for Sale Bold 200 Bold 200 Steroid Masteron