Carola

view

Carola

  • 23 maj 2016
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 15892
  • Kommentarer

Uppträder den: 2016-08-26 Exportera event

Carola
Under våren har Fiesta Eksjö bokat och släppt en del Kronprinsessor som skall komma till Eksjö Stadsfest 2016. Nu vågar vi påstå att vi härmed också har bokat Drottningen. Få har väl glömt Carolas genombrott 1983 på melodifestivalen med ”Främling”. Gamla schlagerrävar som Kikki Danielsson, Karin Glenmark, Peter Lundblad och Monica Forsberg var med och tävlade, men var totalt chanslösa.

1991 vann Carola Eurovisionfinalen i Rom Italien med ”Fångad av en stormvind”, kom tvåa i melodifestivalen 1990 med ”Mitt i ett äventyr” och vann melodifestivalen 2006 med ”evighet”. 2008 deltog Carola som ”joker” tillsammans med Andreas Jonsson och låten ”One Love” och har också vid ett antal tillfällen varit med och sjungit i pausen och varit med i pausshower baserade på äldre melodifestivalbidrag tillsammans med hela den svenska schlagereliten.

Under hennes mer än 30-åriga karriär har alltså Carola Häggkvist etablerat sig som en av Sveriges mest framgångsrika artister. Hennes hits, t ex ”Främling”, ”Mickey” och ”Fångad Av En Stormvind” är en del av den svenska musikhistorien och få artister kan stoltsera med fler guld- och platinasäljande album (13 stycken). 2014 gjorde Carola succé i ”Så Mycket Bättre”. Hennes medverkan och låt-versioner hyllades enormt och media skrev att den säsongens rekordhöga tittarsiffror var ett resultat av ”Carola-effekten”.

Behöver vi säga mer? Givetvis har Carola mer än Svensk schlagerhistorias största hitts att kom med, den 26 augusti kommer Carola och fångar Eksjö Stadsfests publik, sannolikt som en stormvind. Detta bör ni inte missa.

 

 

Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
3.9