Canders

view

Canders
Eksjö Stadsfest
/ Kategorier: 2014 Medium

Canders

Sväng runt till ett av de bästa dansbanden

Allt började i en källarlokal i slutet av november 1967 i Ingatorp som ligger mellan Eksjö och Vimmerby på småländska höglandet.
Två tjejer och tre killar bildade ett band som sedan skulle få namnet Canders.
Inspirerade av några välkända "västkustband" så började de lite smått, förstärkarna var primitiva "hemmabyggen", men viljan var stark att stå på scen och spela.

Att komma till spelningarna var inte så lätt när man är 14-15 år och saknade både körkort och bil. Föräldrarna blev räddningen, i fullproppade bilar bar det i väg till olika festligheter runt om i norra Småland och Östergötland.

Namnet Canders är påhittat och saknar helt "betydelse". I tider när de flesta band hade dubbelnamn tyckte Canders att det var lite tuffare med något annat.  I början var det nog en och annan arrangör som var lite orolig över vad de hade bokat för vi hade ett "lite" ovanligt band.

År 1971 kom första skivan "Du är söt Anita", vilket resulterade i att antalet spelningar blev fler. Sedan dess har det blivit ytterligare 17 skivor.

Sommaren 1973 köpte de sin första buss. Den nuvarande bussen,  en Mercedes O303, levererades till bandet i april -98.

Att berätta om allt som Candets medverkat i och allt som hänt under 1000-tals spelkvällar runt om Sverige blir allt för långt just nu, men historien rullar vidare.

 

Print
5391 Betygsätt den här artikeln:
5.0
Testosterone Cypionate 250mg Testosterone Cypionate Online Testosterone Propionate Testosterone Propionate Benefits Testosterone Enanthate Dosage Testosterone Enanthate 250mg Tren 100mg Tren 100 Fast Acting Equipoise Dosage Equipoise for Sale Stanozolol Suspension Injection Stanozolol Suspension 50mg Deca Durabolin Pills Deca Durabolin Dosage Sustanon 250 for Sale Sustanon 250mg Tren 75 Tren 75 for Sale Bold 200 Bold 200 Steroid Masteron