Bror Gunnar Jansson

view

Uppträder den: 2019-08-31 21:00 - 22:00 Exportera event
Bror Gunnar Jansson
Malin Jakobsson

Bror Gunnar Jansson

 Vi på Eksjö Stadsfest jobbar hårt för att ge er, vår publik, den bästa musikaliska avslutning på sommaren som bara är möjlig. Inte långt efter att de sista tonerna ljuder ut över Eksjö torg är vi igång och planerar för kommande års fest. Vi vrider och vänder på varenda sten för att få till en så bred repertoar som möjligt. Vissa artister är lätta att vaska fram, för dessa vet vi att vår publik älskar. Andra bokningar är svårare då de är okända för en majoritet av er. Vårt mål är att ni ska bli peppade och se fram emot att få se just era favoriter uppträda, men minst lika viktigt är att vi lyckas hitta artister som ni inte känner sedan tidigare. Artister som ger er den där härliga känslan av att ni hittat ny musik att älska, musik ni för första gången hörde på vår stadsfest. En sådan framtida favorit har vi här. Möt Bror Gunnar Jansson. Göteborgaren som är kändare i Franrike än i Sverige.

Bror Gunnar Jansson ser ut och låter som plockad ur 1930-talets amerikanska söder. Han beskriver själv sin musik som "mörk southern gothic möter blues och svensk 'less is more'-anda". Det var jazzen som fick honom intresserad av musik och hur kunde det bli annat när han växte upp i ett musikaliskt hem med en far som är jazzmusiker. Redan som fyraåring började Bror Gunnar spela instrument men det var först i tonåren, då han började spela gitarr och sjunga, som han hittade sitt sound där han utforskar amerikansk folkmusik som blues och country.

År 2012 släppte Bror Gunnar sitt självbetitlade debutalbum men det skulle börja höras om honom först två år senare då han släppte sitt andra album, ”Moan Snake Moan”, på ett franskt skivbolag. Albumet kom med i Canal+ ”Veckans album” och Bror Gunnar utsågs av tidningen Les Inrockuptibles till ”årets uppenbarelse”. Under 2017 kom både en EP och ett tredje album ”And The Great Unknown Part I & Part II”, där ”Part II” under en tid var det bäst säljande jazz/blues-albumet i Frankrike. Sommaren 2018 gick han in i studion för att spela in nästkommande platta som släpps under 2019. En första singel, ”Stay Out All Night Long”, finns ute för den som vill få en liten försmak redan nu. Detta album, som får namnet “They Found My Body In A Bag”, beskrivs som true crime i musikform då det kretsar kring ett antal autentiska mordfall med svenska kopplingar.

För Bror Gunnar är musiken väldigt visuell. Han bygger den på bilder och karaktärer han fantiserar fram. Många av hans texter bygger på dessa karaktärer och deras historier. En av dessa är Edward Young, en psykopatisk präst som själsligt fördärvar alla han kan få under sin kontroll. Om honom kan ni höra i låtarna ”The Preacher” och ”Edward Young Took His Gun”. En annan karaktär som fått stå modell för låtar som ”He Had A Knife In His Hand Part I & Part II” och ”Billy's Bad Conscience” är William ’Billy’ Dean, en kallhamrad och psykotisk seriemördare som slutar sina dagar upphängd i ett träd av en lynchmobb.

Bror Gunnar gjorde sig senast känd för vår svenska publik i SVT:s ”På spåret” där han framförde två bejublade nummer under programmet. Så se nu till att ni inte missar Bror Gunnar Jansson när han kommer till oss på Eksjö Stadsfest lördagen den 31 augusti.


 

Print
4667 Betygsätt den här artikeln:
2.3
Testosterone Cypionate 250mg Testosterone Cypionate Online Testosterone Propionate Testosterone Propionate Benefits Testosterone Enanthate Dosage Testosterone Enanthate 250mg Tren 100mg Tren 100 Fast Acting Equipoise Dosage Equipoise for Sale Stanozolol Suspension Injection Stanozolol Suspension 50mg Deca Durabolin Pills Deca Durabolin Dosage Sustanon 250 for Sale Sustanon 250mg Tren 75 Tren 75 for Sale Bold 200 Bold 200 Steroid Masteron