And We Should Die of that Roar

view

And We Should Die of that Roar

  • 27 juni 2018
  • Författare: Malin Jakobsson
  • Antal visningar: 4383
  • Kommentarer

Uppträder den: 2018-08-24 Exportera event

And We Should Die of that Roar

Hardy Hum flydde krigets Jugoslavien som 15-åring, vilket satte djupa spår i honom och färgar hans musik. Uppvuxen i en musikerfamilj har musiken alltid varit en naturlig del av hans liv. Hardy har i mer än 25 år spelat i olika grupper, men gav först 2014 ut första albumet under namnet And We Should Die of that Roar. Där blandas 50-tals blues med punkinfluenser, balkanstomp och bildar ett eget unikt sound.

Hardy Hum beskriver själv sin musik som konst i en intervju från The Tube:
”Min konst riktar sig mot trasiga själar, de från utkanten, skuggsidans folk, de som känner smärtan, de som inte finner ro i sliskiga solskensberättelser med happy-ending, de som skyr ljuset, ser igenom hoppet och finner det naturligt att reflektera över och diskutera förgängligheten, mittemellanskapet och meningslösheten av allting inför evighetens hånande blick. And We Should Die Of That Roar är bara det det måste vara.”

I februari 2018 nominerades And We Should Die Of That Roar till årets genombrott i GAFFA:s prisutdelning och till hösten kommer ett nytt fullängdsalbum. Läs mer om artisten här.

Vi välkomnar detta spännande project till oss fredagen den 24 augusti!