Adolphson & Falk

view

Adolphson & Falk

  • 22 april 2016
  • Författare: Ordförande
  • Antal visningar: 6379
  • Kommentarer

Uppträder den: 2016-08-26 Exportera event

Adolphson & Falk
1968 gjorde Thomas Adolphson och Anders Falk lumpen på FRA i Eksjö. Enligt rykten hyrde de en lägenhet på Nygatan i närheten av biografen Metropol i Eksjö och fick senare inspiration därifrån till Jingeln ”Metrosynth” som användes i P3 programmet Metropol under 80-talet och som citeras delvis ovan. Om detta är sant får vi förstås kontrollera när de kommer och gästar Eksjö Stadsfest.

Adolphson & Falk med sina kanske mest kända låtar ”Mer Jul”, ”Blinkar Blå” och ”Stockholm Serenad” ses som syntpionjärer i Sverige. 10 album, 37 singlar, ett antal radiojinglar och alltså medverkan bl a i P3:s program Metropol samt som tonsättare till Kjell Alinges Eldorado under 80 talet har gjort Adolphson & Falk till några av Sveriges mes folkkära artister. Texterna i början på Adolphson & Falks karriär kretsade i stor utsträckning kring radioteknik, astronomi och människans samhörighet med kosmos. Med åren har det tekniskt/naturvetenskapliga temat tonats ner till förmån för vardagsnära betraktelser över människans tillvaro. Senaste albumet ”Vintertivoli” där Adolphson & Falk försöker fånga stämningen i den mörka vintertiden släpptes så sent som i oktober 2015. Syntarna är nu utbytta mot akustiska, organiska instrument i livespelade arrangemang, smakfullt producerade och inspelade av duons trotjänare Dag Lundquist.


Den 26 augusti kommer alltså legendarerna Adolphson & Falk för att med sin musik ”vidga fantasin och lindra själens plågor!”, som de själva uttrycker det på sin hemsida.

 

Print
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
4.4