Kastrup

view

Uppträder den: 2018-08-25 Exportera event
Kastrup
Malin Jakobsson

Kastrup

En liten vit lögn som ledde till en spelning på Rookie-festivalen blev startskottet för duon Kastrup. Duon består av Timmie Strandberg som är sångare, låtskrivare och textförfattare och Puppe Westberg låtskrivare, keyboardist och gitarrist.

De bildades i Malmö 2014 och debuterade samma år med singeln "Lydia" som fick stor uppmärksamhet när den tre veckor i rad placerade sig etta på Sveriges Radio P3's topplista för osignerade artister. Låten togs sedan in på Sveriges Radio P3's ordinarie spellista.

Namnet Kastrup kommer från tidigare namnet på Köpenhamns flygplats och påminner killarna om möjligheten att man därifrån kan ta första bästa plan vart man vill i världen. Kastrup för tankarna till en spännande plats som alla känner till.

2017 släpptes låten ” Try it all” som beskrivs som en medryckande poplåt med klistrig melodi. Den är producerad tillsammans med Tobias Ekqvist tidigare gitarrist i Hurricane Love, som gjorde en bejublad spelning på vår stadsfest 2015.

Kastrup beskriver själva sin musik som arena-aktig. De är svaga för stora ljudlandskap med vemodiga melodier med pop & rock som grund. De kombinerar gamla 80-tals analoga synthar med moderna digitala house synthar tillsammans med gitarr och trummor. Resultatet blir helt enkelt arenaaktigt!

I mars 2018 släpptes nya singeln ”Lucas” som under våren följs av en EP med nytt material.

Vi välkomnar dem till oss lördag den 25 augusti!


 

 

>

 


Print
887 Betygsätt den här artikeln:
inga betyg

Ditt namn
Din e-post
Ämne
Skriv in ditt meddelande ...
x