Anders Jacobsson

view

Uppträder den: 2018-08-25 Exportera event
Anders Jacobsson
Malin Jakobsson

Anders Jacobsson

Anders Jacobsson är en man med humor och skinn på näsan, men han är också en av vår tid mest kända författare. I bagaget har han en 35-årig författarkarriär, 12 miljoner sålda böcker och på de svenska biblioteken är hans böcker en av de i topp fem mest utlånade.
– För 35-år sedan trodde jag aldrig att jag skulle jobba som författare, när jag var tio år så ville jag bli polis. Men när jag kom upp i tonåren och började bli intresserad av tjejer, då ville jag bli popstjärna. För alla vet ju att popstjärnor får hur många tjejer som helst, säger Anders Jacobsson.

I böckerna har vi fått följa Karl Sune Rudolf Andersson. Han bor tillsammans med pappa Rudolf, mamma Karin, storasyster Anna och lillebror Håkan. Det var något annorlunda med Sune, han skulle erkänna att han gillade tjejer, kunde vara olyckligt kär och vara helt värdelös på att spela fotboll. – Tanken var att jag ville visa en alternativ bild av pojkar. Att de inte behöver vara tuffa, hårda eller rädda för känslor och kärlek, säger Jacobsson.

Karaktären Sune, kallar sig för tjejtjusare. Hans flickvän heter Sophie. I en av böckerna kan vi läsa att Sune fick sin första puss av Sophie när han var sex år gammal. – Min egen debut var faktiskt redan som fyraåring, när jag i en buske blev tvingad att pussa min tjej, berättar Jacobsson. Dock tillägger han ganska snabbt: - Eller tvingad? Det var nog högst frivilligt. Sune får vi möta igen på biodukten under julen 2018, då filmen Sune vs Sune har premiär.

Anders Jacobsson har precis öppnat ett eget förlag tillsammans med författaren och illustratören Johanna Sandberg. Första boken ”God natt, min skatt” handlar om ett barn med autism. Den är poetisk, varm och tankeväckande skildring av ett barn som möter livet på ett annorlunda sätt.

Anders kommer till familjelördagen den 25 augusti där han kommer berätta om sina böcker, ha en sagostund, samt svara på diverse frågor. Han lovar att bjuda er på många goda skratt.

 

Foto: Anders Storm

 

Print
1043 Betygsätt den här artikeln:
inga betyg

Ditt namn
Din e-post
Ämne
Skriv in ditt meddelande ...
x